Bělka

Řadit podle:
BĚLKAAntioxidační směs v prášku určená k použití při zpracování zeleniny a ovoce. Potraviny ošetřené tímto prostředkem si zachovají nejen svůj přirozený vzhled, ale i chuť. Tato vlastnost se využívá zejména pro uchování vzhledu čerstvě oloupaných, nakrájených a strouhaných brambor, určených k vakuovému balení nebo přípravě hranolek, bramboráků a chlupatých knedlíků. Dále pro uchování vzhledu strouhaného ovoce a zeleniny.Návod k použití: 5 g vystačí na 7 kg syrových brambor. Např. do šesti středně velkých nastrouhaných brambor přidáme na špičku nože bělky a promícháme.· do 1 kg strouhaného křenu vysypeme a promícháme 5 g· do 2 l vody nasypeme 5 g bělky, promícháme a v této vodě ovoce opereme, poté scedíme a necháme řádně okapat. U ostatní zeleniny je stejný postup jako u ovoce.
Více informací