Bramborový program

Řadit podle:
BRAMBOROVÁ KAŠE S MLÉKEM A SOLÍ Způsob přípravy: Odměřené množství vody se solí přiveďte k varu. Přidejte studenou vodu, vmíchejte vločky a dobře promíchejte. 1 minutu nechte odstát a znovu promíchejte. Pro zjemnění chuti můžete přidat máslo nebo směs bylin. Alergeny: Mléko
Více informací
BRAMBOROVÉ TĚSTO Způsob přípravy: Do nádoby nalijeme 1 – 1,1 l studené vody a nasypeme 1 kg práškové směsi bramborového těsta. Krátce prohněteme a necháme 3 minuty odležet. Počet porcí – z 1 kila práškové směsi lze připravit 10 porcí.
Alergeny: Obiloviny obsahující lepek.
Více informací
HALUŠKY Způsob přípravy: Směs halušky smícháme se studenou vodou v těsto, které protlačíme přes haluškové síto do vařící osolené vody. Halušky zamícháme, krátce povaříme, než vyplavou a scedíme. Směs halušky 1000 g, voda 1100 g. Alergeny: Obiloviny obsahující lepek.
Více informací
CHLUPATÉ KNEDLÍKY Způsob přípravy: Směs chlupaté knedlíky smícháme se studenou vodou a necháme odležet. Poté vytvarujeme do tvaru knedlíků, které vložíme do osolené vařící vody. Vaříme, než knedlíky vyplavou. Směs chlupaté knedlíky 1000 g, voda 1000 g. Alergeny: Obiloviny obsahující lepek.
Více informací
JOGURTOVÉ KNEDLÍKY Použití: Z těsta je možno vyrobit knedlíčky s ovocnou náplní nebo kuličky či válečky s ovocnou omáčkou. Způsob přípravy: 1000g směs jogurtové těsto smícháme s 750 – 800g studené vody a promícháme. Necháme 5 minut odstát a poté znovu promícháme v homogenní těsto. Z těsta je možno vyrobit knedlíčky s ovocnou náplní nebo kuličky či válečky s ovocnou omáčkou. Vaříme ve vroucí vodě nebo v páře 7 – 10 minut, dle velikosti. Směs jogurtové těsto 1000g , voda 750 – 800g Alergeny: Obiloviny obsahující lepek, mléko, vejce.
Více informací