Ovoce sušené

Řadit podle:
GOJI KUSTOVNICE ČÍNSKÁ Goji [godži] jsou malé červené bobule rostoucí na středně velkých keřích v Asii. Existují dvě hlavní odrůdy kustovnice, kustovnice čínská (Lycium chinensis), která roste převážně v Číně, a kustovnice himalajská (Lycium barbarum) rostoucí v různých regionech Asie, např. Tibetu nebo Mongolsku. I když jsou bobule Goji v Evropě poměrně neznámé, národy napříč Asií znají její zdraví prospěšné účinky již tisíce let. V místě původu se bobule konzumují převážně čerstvé a pro převoz na vzdálenější místa jsou šetrně usušeny. Po usušení mají světle červenou barvu a velikost asi jako sušené hrozinky. Pokud jsou uchovávány v suchém prostředí a nezvlhnou, zůstává jejich konzistence spíše křupavá. Chutí připomínají něco mezi brusinkou, třešní a šípkem. Plody kustovnice čínské – goji jsou označovány jako všelék, plod dlouhověkosti či ovoce radosti. Traduje se, že pokud se kustovnice pije ve formě čaje celý rok, přináší dokonalé zdraví a dlouhý věk. Harmonizuje činnost jater a ledvin. Posiluje obranyschopnost. Posiluje imunitu organismu. Zlepšuje krvetvorbu. Snižuje krevní tlak. Zvlhčuje plíce (pomáhá proti astmatům a alergiím). Podporuje sexuální funkce. Posiluje zrak. Snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi.
Více informací
JABLKA SUŠENÉ KOSTKY
Jablka vybrané kvality bez přídavku konzervantů. Pro všestranné využití do jogurtů, müsli i na pečení, do svařených vín a punčů. Nebo jen ta na chuť
Jablka jsou stejně jako ostatní sušené ovoce koncentrovaným zdrojem energie, cukru a vlákniny. Jsou použita jablka světlých odrůd, sušená vzduchem nepřímým ohřevem.
Více informací
VIŠNĚ Tento druh višní je vyráběn z plně zralých plodů. Jsou aromatické a mají mírně kyselou chuť. Používají se především k výrobě sladkých omáček, dezertů, přidávají se do různých směsí, k přípravě punčů, grogů a ovocných čajů, ale mohou být znovu ponořeni do vody, džusu nebo alkoholu.
Více informací