Jablka sušená kostka

Jablka sušená kostka
Země původu:
Česká republika
Použití:
Do kompotů, ale i při pečení a vaření
Dostupnost:
Skladem
Popis:
JABLKA - SUŠENÁ KOSTKA

Sušení patří k nejstarším způsobům konzervace a dnes opět nachází své příznivce. Šetrným sušením při nižších teplotách (pod 48 °C) se uchová ze všech způsobů konzervace nejvíc vitamínů, minerálů a bílkovin. Sušením se v ovoci koncentrují ovocné cukry, čímž se zamezí vývoji nepříznivých mikroorganismů. Tak si ovoce zachovává charakteristickou chuť, vůni a vzhled. Sušená jablka můžeme jíst i po namočení do vlažné vody nebo mléka, používají se při pečení i vaření. Zlepšují činnost střev, snižují cholesterol, normalizují střevní mikroflóru.
Sušená jablka jsou označována jako křížaly, v nářeční mluvě jako 'krájánky'.
Jablka obsahují vitamín C a řadu antioxidantů, které chrání DNA v lidských buňkách a snižují tak riziko vzniku rakoviny, podobně jako množství vlákniny. Jiné látky chrání mozek před Parkinsonovou a Alzheimerovou chorobou.
Vyberte si požadovanou variantu a množství:
sáček 1kg
259,-
sáček 500g
149,-
sáček 250g
89,-
sáček 60g
39,-
dóza 250g
119,-