Pepř bílý celý KAMPOTSKÝ

Pepř bílý celý KAMPOTSKÝ
Země původu:
Kambodža
Použití:
Bílý kampotský pepř je ideální k pužití na bílé maso. Spolu s červeným pepřem se perfektně doplňuje k dochucení ryb a mořských plodů
Dostupnost:
Skladem
Popis:
PEPŘ BÍLÝ CELÝ KAMPOTSKÝ

Kampotský pepř je kultivar pepře (piper nigrum), který se pěstuje a produkuje v provincii Kampot v jižní Kambodži.
Produkuje se ve čtyřech formách: zelený, černý, bílý a červený, přičemž všechny pocházejí ze stejné rostliny. Rozdíl je přitom ve způsobu sklizně a době zrání. Zelený pepř, tak jak ho známe, si zachovává svou barvu díky procesu dehydratace, při sušení z něj pak vzniká pepř černý. Červenou barvu získávají kuličky při dosažení plné zralosti a bílá barva je způsobena odstraněním slupky z dříve namočených červených zrníček. Znalost pěstování této rostliny byla v provincii Kampot předávána mezi generacemi nejméně od 13. století. Důležité jsou rovněž podmínky skladování pepře. Jihozápadní provincie Kampot leží na úpatí pohoří Damrei, kde teplé a vlhké počasí, nadmořská výška a půda bohatá na křemen vytvářejí skvělé podmínky pro pěstování pepřovníku. Jeho bobule mají vynikající chuť i vůni, a kampotský pepř je proto považován za nejlepší na světě.

Největšími producenty pepře obecně jsou dnes Vietnam a Brazílie, v těchto zemích se ale rostliny často silně ošetřují chemickými látkami, aby se dosáhlo vysokých výnosů a nízkých cen. To má na kvalitu pepře samozřejmě negativní vliv. V případě kampotského pepře se ničeho takového obávat nemusíte. 

Vyberte si požadovanou variantu a množství:
sáček 1kg
3 399 ,-
sáček 500g
1 719 ,-
sáček 250g
869 ,-
sáček 100g
399 ,-
sáček 20g
99 ,-
dóza 700g
2 439 ,-
mini dóza 200g
729 ,-